Reisbeurs ITB geannuleerd vanwege Corona

ITB had van 4 tot en met 8 maart moeten plaatsvinden in de Duitse hoofdstad. Er werden zo'n 160.000 bezoekers en 10.000 exposanten verwacht uit 180 landen, waaronder China. Steeds meer deelnemers haakten af vanwege de uitbraak van het virus.

De Nederlandse reisbrancheorganisatie ANVR reageert teleurgesteld. "Het is doodzonde dat het is geannuleerd", zegt ANVR-directeur Frank Oostdam. "De internationale reiswereld moet juist een signaal afgeven dat je best kunt reizen mits je maar de hygiƫnische maatregelen rond het coronavirus in acht neemt. Het is een fout signaal."

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) zou met een afvaardiging van tientallen partners naar Berlijn afreizen. De organisatie zou er onder andere met bekende musea, de Efteling en de Keukenhof de Nederlandse attracties in de schijnwerpers zetten. NBTC schrapt ook een aansluitende presentatie voor journalisten op de Nederlandse ambassade in Berlijn.

NBTC betreurt dat de ITB organisatie heeft moeten besluiten om de beurs af te zeggen, maar respecteert hun besluit.
Op dit moment weet NBTC niet welke consequenties deze annulering heeft, maar zijn hierover in contact met de ITB-organisatie. Zij zullen er alles aan doen om de financiƫle en juridische belangen te behartigen. Zodra daar meer over bekend is, neemt het NBTC contact op met de partners zie mee zouden reizen naar Berlijn.