Booking.com betitelt huidige situatie als overmacht

Gezien de ontstane situatie verwacht Booking.com dat partners de vooruitbetalingen terugbetalen, geen kosten berekenen voor annuleringen en zich dus coulant opstellen. Booking doet hetzelfde: het bedrijf zal geen commissies berekenen voor geannuleerde boekingen.

De volgende verklaring staat op de website van Booking.com

Om de gezondheid van onze partners en gasten met betrekking tot het Coronavirus te beschermen, hebben we overmacht/Force Majeure uitgeroepen.
Bij Booking.com is de veiligheid van onze partners en gasten van het grootste belang. Als gevolg van het officiële reisadvies over het Coronavirus kunnen gasten niet reizen naar of verblijven in accommodaties die zich bevinden in gebieden die zwaar getroffen zijn door de recente uitbraak van het Coronavirus. Let op, reizen in bepaalde gebieden is op dit moment zwaar getroffen of verboden.

Bovendien worden momenteel een aantal internationale reisbeperkingen opgelegd aan reizigers die recentelijk in gebieden zijn geweest die zwaar getroffen zijn door het Coronavirus (in de meeste gevallen binnen de laatste 14 dagen). Deze beperkingen, die momenteel in meer dan 60 landen worden toegepast, kunnen bestaan uit een inreisverbod, een verplichte quarantaine bij aankomst of de opschorting van visa bij aankomst.

Wij verwachten dat u de vooruitbetaling terugbetaalt en afziet van eventuele annuleringskosten (kosten, uitgaven en/of andere bedragen) in situaties waarin de gasten/reizigers annuleringen hebben aangevraagd als gevolg van de gedwongen omstandigheden (FC). Booking.com zal in deze gevallen afzien van de commissie.

Booking.com advseert deze website regelmatig te bezoeken